Vrećaste majice već nekoliko sezona ostaju u modi

Već nekoliko godina možete primijetiti kako određeni stil majica nikako ne izlazi iz mode. Naime, riječ je o vrećastim majicama koje izgledaju kao gornji dio trenerke. Popularnog naziva „sweatshirt“, takve majice su već neko vrijeme sastavni dio ormara svake modno osviještene djevojke, ali i dečka, a čini se da će tako i ostati bar još neko vrijeme.

Donedavno su takozvane sportske majice bile odjevni predmet koji se nosio isključivo po doma, i nitko nije mogao ni slutiti da će u jednom trenutku postati univerzalno obožavan predmet koji nose slavne dive, modne blogerice, obične djevojke i velika lica mode.

Takvi komadi dobro stoje uz brojne druge odjevne predmete. Tako ih mnoge žene kombiniraju s skinny trapericama, suknjama, košuljama, tajicama, itd. Ali i sam dizajn takvih majica znatno se promijenio od početaka.

Prije nekoliko godina, sportske majice mogle su se naći u nekoliko boja, i nisu bile modno dizajnirane, već su imale jednostavan dizajn koji je više bio utilitaran. Danas se one mogu naći u bezbroj zanimljivih dizajna. Tako nije rijetko vidjeti majicu s detaljima od kože, kamenčićima i perjem, itd. S povećanjem kvalitete dizajna, naravno da je također skočila i cijena, pa umjesto nekoliko stotina, danas takve komade možete naći za nekoliko tisuća kuna. Trend luksuznih sportskih majica pokrenut je od strane Givenchyja i Kenza davne 2011. godine. Preuzela ga je Stella Mccartney i Lanvin, te se nastavio dalje širiti dok nije stigao do prosječne populacije.

Stoga ako ste mislili da nećete više imati koristi od one stare sportske majice koju ste prije nekoliko godina kupili za vježbanje, razmislite ponovno. Ili još bolje, odjenite ju i istupite u javnost te pogledajte koliko pozitivnih reakcija ćete izmamiti. Ili se prošećite po dućanima i odaberite savršeno udobne i kreativno dizajnirane majice za sebe. Moda se u zadnje vrijeme kreće prema casual izgledu, a ovo je samo jedna od posljedica tog kretanja.